perjantai 22. kesäkuuta 2012

Vinoruutulattia


Minulla on jokin omituinen pakkomielle vinoruutuun. Useassa katsomassani tapettimallissa on pohjalla jollain tapaa vinoruutu. Nyt haluaisin meidän keittiön lattiaan harmaavalkoisen vinoruudutuksen. Vaihtoehtoina on ostaa muovimatto tai korkkimatto tms. Tai sitten niinkuin tähän asti olen suunnitellutkin, että maalaamme vain maalarinteippiä apuna käyttäen tummemmalla harmaalla vaalean päälle isohkoja vinoruutuja. Tasaruutu on liian tylsä, vinoruutu tuo paremmin särmää. Löysin netistä erilaisia ideakuvia, tosi tosi kauniita sellaisia...valitettavasti en muista useimpia mistä tai kenen nuo kuvat ovat. ( Ollut koneella pitkään tallennettuina ja nyt en sit muista millä nimellä olen googlesta niitä etsinyt )

 Tykkään tosi paljon tuon ensimmäisen kuvan (Kuva1)keittiöstä. Kivan "rouheelta" näyttää yhdistelmä terästä ja puuta, harmaata ja valkoista.  Jääkaappi on samantyylinen kuin meillä. Toisessa kuvassa (Kuva2)enemmän maalaisromanttisempi, mutta sekin mielettömän kaunis. Kolmannessa kuvassa(Kuva3) luultavasti muovimatto mustavalkoisena, ei paha sekään. Mun mielestä mustavalkoinen-yhdistelmä lattiassa on silti helposti liian kylmä, kova tai kliininen. Tarvii jotain lämpöä ympärille, tuossa kuvassa sen toki tekee beigen kellertävä seinänväri ja puiset kalusteet. Kaikkein hienoin on kuitenkin tuo alimmainen kuva, jossa kuvio on myös maalattu puulattialle. Äkkiä katsottuna voisi luulla että sekin on muovimattoa mutta eipäs olekaan kuin kiiltävää maalia ja hyvin tukitut laudanraot alla kitattuna.



Kuva netistä (Kuva1)


Kuva netistä, muistaakseni jokin ruotsalainen koti (Kuva2)


Kuva netistä (Kuva3)


(Kuva TÄÄLTÄ

 Omassa keittiössä se voisi näyttää suurinpiirtein tältä: Vähän surkeasti fotoshopattuna kuvan päälle, mutta idea tulee selville...vähän kun silmiä siristää kuvaa katsoessa niin voi jo nähdä miltä se sit näyttäis. Sävy tietysti on vielä hakusessa...eikä ne lattian maalaustalkootkaan taida olla ihan heti vielä näköpiirissä. On meinaan yksi ulkoseinä vielä ilman maalipintaa. Tämmöistä tänään ja hyvää juhannusta! :) On niin valosaa ettei meinaa uni tulla..mutta jos sitä lähtis koittaan!


Ei kommentteja: