keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Alkuperäinen pohjapiirustus

Alakerta ( keskikerros )


(Kuva on oma)


Kaupungin rakennustoimistosta löytyi alkuperäinen talon rakennuspiirustus joka oli päivätty vuodelle 1958. Huoneet ovat omilla paikoillaan mutta portaat ja wc/suihku ovat kyllä vaihtaneet paikkaa tai sitten ne on rakennettukin alkunperin toisin kuin piirrustuksessa. Ikkunoita on myös talon jokaisessa huoneessa 2 eli jokaisella seinällä on ikkuna. Piirustuksessa ikkunoita on makuuhuoneissa vain yksi. Oviaukot makkareissa on myös eri kohdissa. Piirrän itse uuden pohjapiirustuksen jotta saamme tarkistusmitattua pinta-alan. On myös helpompi suunnitella pohjapiirroksen avulla tulevaa remonttia.

Olen suunnitellut kodinhoitohuonetta tms. jo jokaiseen kerrokseen erikseen. Lähinnä siinä mielessä, että missä koen sen käytännöllisimmäksi. Yläkerrassa on n. puolet eristämätöntä tilaa ja se voisi tulla aivan hyvin sinne, sillä sen voisi rakentaa ihan alusta purkamatta mitään. Toisaalta taas keskikerroksessa se olisi kaikkein käytännöllisin ainakin tässä elämänvaiheessa kun lapset ovat pieniä. Toisen makuuhuoneen kohdalla eteisen vieressä olisi looginen paikka ja siitä voisi olla myös toinen uloskäynti ts. kuraeteinen. Sinne mentäessä ei myöskään tarvitsisi rampata portaita pyykkikorin kanssa ylös tai alas.

 Tällä hetkellä meidän pyykkikone sijaitsee kellarissa pannuhuoneen vieressä. Alkuperäinen suunnitelma olikin remontoida koko kellari, samalla rakentaa sinne kunnollinen sauna/kylpyhuone ja kodinhoitotilat. Kellari kuitenkin vaatii lattian uusimisen ja salaojittavan kerroksen ennenkuin sinne uskaltaa rakentaa mitään näistä. Olemmekin nyt kallistuneet siihen suuntaan, että laittaisimme ulkosaunan ja pidämme kellarin toistaiseksi vielä kellarina ja miehen työskentelytilana. Pyykit kuskataan sinne koneeseen ja sisälle sit kuivumaan ja näin mennään nyt toistaiseksi.

Löysin rakentaja.fi sivustolta aika hyvän peruskorjausmallin Mattila. Tässä mallissa khh/pesutilat on suunniteltu juuri keskikerrokseen ja yläkertaan kaksi lisämakuuhuonetta. Tästä voisimme jopa ottaa mallia :)

( Kuva rakentaja.fi Rintamamiestalon peruskorjausmalleja Mattila )

Ei kommentteja: