sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Ulkosauna vai sisäsauna?

Niin meillähän tuolla kellarissa siis on joskus toiminut puulämmitteinen sauna..ja luulempa että edesmennyt pappa saunoi siinä elämänsä loppuun asti. Kuntotarkastajan arvio yhdellä vilkaisulla oli: täysin peruskorjattava! No eihän se nyt mikään yllätys ollut...siltä se näyttikin...harmi kun en ehtinyt ottaa kuvaa sieltä ennen purkamista.

Olemme pitkään suunnitelleet rakentavamme ulkosaunan tuonne pihamaalle. Nyt taas olemme alkaneet kallistua siihen suuntaan, että jos kuitenkin rempattais tuo vanha sauna kun paikkakin on kellarissa valmiina. Ja loppujen lopuksi itse en kuitenkaan ole mikään himosaunoja. Kodinhoitohuone tulis kätevästi siihen viereiseen tilaan saman remontin yhteydessä, pyykinpesuliitäntäkin kun on  kellarissa valmiina. Lattialämmitystäkin sähköllä olemme kaavailleet tilaan, mutta toisaalta tilassa on yksi vesikiertoinen patteri ja jos suikukaapissa suihkutellaan niin en ole enää varma tarvitaanko sitä sittenkään?!

Tein muutamia ideakuvia saunasta ja kodinhoitohuoneesta valokuvien päälle. Siitä voisi tulla ihan hyvä ja paljon pienemmällä rahalla kuin se ulkosauna itserakennetuna pakettina sitten rakennuslupineen kaikkineen.

Tältä näyttää kellarissa nyt:


Pieni ovi vie pannuhuoneeseen

   
Portaat tulee alas keittiöstä ja sauna on tavallaan portaiden ja ruokailuhuoneen alla. Suihkukaappi mahtuisi hyvin portaiden viereen. Aikaisemmin suihku on ollut tuolla saunan sisällä kiukaan ja oven välisessä tilassa
 ( n.50cm) ei kovin käytännöllinen ratkaisu meinaan. On saanu suihkutella ihan siellä saunan lauteilla tai sit pylly ulkona ovesta :) Onneks meillä on suihku myös tuolla ylhäällä vessan yhteydessä :)


Sauna + suihkukaappi ja  kodinhoitohuone ideoinnin jälkeen : 

Tuota tiiliseinää olis kiva jättää näkyviin sinne tänne ja valkoista rapattua/ maalattua kivibetoni  tms. seinämää lisäksi. Toki katon vois myös ehkä paneloida ja alle sais sitten piilotettua noita sähköjohtoja. Lattian piikauksen yhteydessä huonekorkeutta vois säätää niin että kaikki mahtuu mukavasti . Tällä hetkellä se on vähän reilu 200cm.



Ei kommentteja: