sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Eteisen lattian purkamista ja paikkailua

Muovimatto lähti mäkeen nopeaa tahtia....tai oikeemmin pihamaalle ja jätesäkkeihin, missä ne ovat edelleen. Patterin termostaatin kohdalla lattiassa paljastui vanhoja vuotojälkiä tummana läikkänä puussa. Lattiaa siis avattiin ja tarkistettiin onko alla märkiä puruja. Onneksi ei ollut, mutta tummuneita olivat ja ajan saatossa itsekseen kuivuneet. Poistimme kuitenkin kaiken tummuneen materiaalin ja lisäsimme tilalle kuivaa ekovillaa paksun kerroksen ja uutta ponttilautaa päälle.

Pitkän suunnitteluvaiheen jälkeen päädymme kuitenkin vaan maalaamaan vanhan lautalattian Betoluxin maalilla. Ei tule siis lattialämmitystä eikä laattaa saati laminaattia tai muovimattoa. Hankintalistalla on kuitenkin suuri ja hyvin kenkien kosteutta imevä kuramatto ulko-oven eteen. Pieni patteri saa jatkossakin hoitaa kenkien ja hanskojen kuivatusta. Haave lämpimästä lattiasta eteisessä siirtyy kylmän kuistin puolelle.. Mikäli sen joskus tulevaisuudessa saamme remontoitua, on se paras paikka lattialämmitykselle. Se on myös sen verran tilava, että sinne saisi rakennettua myös paikan kuravaatteiden kuivattamiseen ja ulkovaatteiden säilyttämiseen. 

Lattian käsittely on jatkunut isoimpien rakojen paikkailulla ja naulankantojen kittailulla. Emme aio hioa lattiaa nauhahiomakoneella lainkaan, ainoastaan käsin vähän käymme lautaa läpi. Alkuperäinen lauta on (käsittelemätön) höylätty paksuhko ponttilauta.

Alla työvaihekuvia eteisen remontin alkamisesta kuluneella viikolla.











Ei kommentteja: